Travelhacking: fenomén, co okouzlil svět

Travelhacking znamená umění cestovat levně, pohodlně a zábavně. Kdo by to nechtěl umět? Poradíme vám nejrůznější vychytávky, díky nimž si zbytek letošních prázdnin vychutnáte na maximum. Bez problémů a bez nehod.

travelhacking

1. Cestuj levně

Časy, kdy bylo cestování pouze pro bohaté, jsou dávno pryč. Existují alternativní způsoby, které mají mnohem větší kouzlo, než když vyrazíte klasicky s cestovkou. Na facebookových stránkách s akčními letenkami či letenkami s chybnými (často neuvěřitelně nízkými) cenami si můžete pořídit zpáteční letenku za pár korun a namísto škrobeného hotelu se ubytujete v bytě či domě místních přes Airbnb.com nebo Couchsurfing.com. Kromě toho, že je tato forma ubytování většinou levnější, je dozajista autentičtější a není vyloučeno, že se s majiteli sblížíte natolik, že z toho bude přátelství na celý život.

2. Nenáviděné balení

Milujete cestování, ale balení z duše nesnášíte? Buďte minimalisti. Pokud letíte s nízkonákladovou společností, nepřiplácejte si za další zavazadlo, sbalte se do příručního kufříku o rozměrech přibližně 35×20×20 cm. Přesné rozměry vám letecká společnost zašle na váš e-mail. Nezapomeňte, že můžete mít jen tekutiny do 100 ml a všechny kosmetické lahvičky vložte do uzavíratelných plastových sáčků. Pro maximální úsporu místa doporučujeme shlédnout youtube video tutoriály, kde se krok po kroku naučíte balit oblečení do mikro mini ruliček. Opravdu to funguje.

3. Cestovní pojištění

Do členských zemí Evropské unie vám k základnímu lékařskému ošetření postačí vaše kartička pojištěnce, myslete však na to, že země jako je Švýcarsko či Norsko v EU nejsou, a proto potřebujete cestovní připojištění. Stejně jako do zemí mimo Evropu. Většinou se vyplatí připlatit si za pojištění nejen léčebných výloh, ale i pojištění úrazové. Nemusíte ani chodit na žádnou pobočku, sjednání on-line je nejen pohodlnější a rychlejší, ale často také výrazně výhodnější.

Adresa kanceláře

Škrobárenská 502/1
617 00 Brno-Trnitá
Česká republika

Kontaktujte nás

Mohlo by vás zajímat