Marie Slámová: Chtěla jsem být spisovatelkou nebo pracovat se zvířaty

Vedoucí oddělení likvidace majetkových a odpovědnostních škod, elegantní dáma a milující babička čtyř vnuček, kterou při práci nejvíc inspiruje ticho a klid, ale jinak ráda poslouchá klasiku.

Květen 2018

Marie Slámová

 

V CONTINU pracujete již čtyři roky, jak firmu a její vývoj vnímáte?

Firma splňuje má očekávání, se kterými jsem nastupovala. Jedná se o ambiciózní a dynamicky se rozvíjející firmu s velkým potenciálem na trhu likvidace pojistných událostí.

Čím jste chtěla být, když jste byla malá?

Asi spisovatelkou nebo pracovat se zvířaty. Nakonec jsem zvolila segment likvidace škod, což vidím jako osudovou náhodu.

Jak jste se do branže likvidace škod a pojišťovnictví dostala?

Začala jsem pracovat jako manažer obchodní sítě v okresní agentuře pojišťovny a po organizačních změnách ve firmě jsem se začala věnovat likvidaci pojistných událostí na krajské pobočce stejné firmy.

Pokud bych se likvidaci škod chtěla věnovat, jaké k tomu musím mít předpoklady?

Je potřeba vzdělání, praxe, ochota a schopnost neustále se učit novým věcem. A taky empatie a snaha pomáhat klientům v těžké životní situaci.

Je pro vás těžké oddělit svůj život od starostí a problémů vašich klientů? Co vám k tomu pomáhá?

Pokud to jde, tak se snažím doma na práci nemyslet a věnuji se své rodině, přátelům a svým zájmům.

Co vás na vaší práci baví nejvíc, čeho si v CONTINU ceníte?

Na práci mne baví její velká různorodost. Každá škoda je svým způsobem jedinečná. Na CONTINU oceňuji firemní zásady – spolehlivost, vstřícnou komunikaci, orientaci na hledání řešení a možnost osobního rozvoje pro každého zaměstnance.

Je něco, co vás v práci štve a co byste chtěla změnit?

Jsem s prací, pracovním kolektivem i firmou spokojená, nedá se tedy říci, že by mě v práci něco štvalo. Občas se stane, že něco zaskřípe v komunikaci mezi klienty a likvidátory. Tomu se ale nedá vždy předejít a snažíme se takové situace řešit ihned.

Je nějaká škoda, na kterou si pamatujete nejvíc?

Škod, které jsem řešila, je velká spousta. Pamatuji si spíše ty velké nebo svým způsobem nějak kuriózní. Z těch zajímavých je to například požár hradu Krásná hôrka na Slovensku nebo požár hotelu Vista na Dolní Moravě.

Čím pro vás byly tyto škody zajímavé?

Obě škody se staly v průběhu jednoho měsíce. Zajímavé byly jednak okolnostmi svého vzniku a také způsobem a dobou vyřizování. Například u hradu, který je ve vlastnictví státu a je národní kulturní památkou, mělo na řešení škody velký vliv stanovisko památkářů a rozhodování státních orgánů.

Dostanete se pracovně i do zahraničí?

Ano, tato možnost zde je, neboť spolupracujeme se zahraničními partnery a řešíme i škody, které se stanou v zahraničí. CONTIN nám umožňuje i účast na zajímavých seminářích nebo konferencích konaných v zahraničí.

Co děláte, když neřešíte škody?

Ve volném čase se pokud možno věnuji sportu – chodím si zahrát volejbal nebo jezdím na výlety na kole, na vodu a lyžuji. Nejvíce si užívám vzácný čas strávený s vnučkami nebo s dobrou knihou.

 

Text: Barbora Robková

Adresa kanceláře

Škrobárenská 502/1
617 00 Brno-Trnitá
Česká republika

Kontaktujte nás

Mohlo by vás zajímat