Iveta Syková: Že jsem stoprocentní kliďas bych netvrdila

Směje se při rozhovoru energická kolegyně Iveta. Dodává, že během prvního roku na pozici likvidátor junior prošla částečnou proměnou. Snaží se na věci dívat s nadhledem, ale zároveň být zákazníkům maximálně nápomocná.

73

Foto: Simona Beštová

  • V CONTINU jsi nová krev, jak firmu vnímáš?

Firmu vnímám jako velice perspektivní a rychle se rozvíjející společnost se spoustou specialistů z různých oblastí. Je zde hodně kolegů s velkými zkušenostmi z praxe, kteří rádi poradí a problematiku perfektně vysvětlí. Pro mladého člověka jako jsem já je to skvěla životní příležitost přiučit se novým věcem v oboru.

  • Kdy a jak ses s CONTINEM poprvé setkala?

Je to taková milá příhoda, ale před nástupem do CONTINU jsem působila ve stejné budově, kde naše firma sídlí, na hlavní recepci. To jsem si ještě dodělávala vysokou školu. Měla jsem tedy perfektní přehled o tom, čím se CONTIN zabývá. Po ukončení vysoké školy jsem dostala nabídku na administrativní pozici s následným postupem na pozici likvidace finančních škod. Teď je to přesně rok, co ve společnosti působím. Jsem moc spokojená a oceňuju, že můžu dál a dál růst.

  • Proč sis zvolila právě obor likvidace škod?

K oboru likvidace škod jsem se dostala čirou náhodou. Mohu zde, jak pomáhat lidem, kteří utrpěli škody a neví si s řešením daných situací rady, tak se mohu realizovat v oboru financí a řízení nákladů, který jsem vystudovala. Cítím se potřebná a poškozeným klientům velice nápomocná.

  • Jakým směrem by ses chtěla profilovat?

V současné době začínám s likvidací finančních škod, které jsou mému oboru nejblíže, takže bych v tomto segmentu ráda pokračovala. Dalším směrem, kterým se budu ubírat, je likvidace škod kybernetických. V dnešní internetové době, ať už se jedná o nákupy, komunikaci či další, roste kybernetická kriminalita. Zveřejňujeme své osobní údaje, aniž bychom si byli vědomi toho, jaké následky to může mít. V zemích jako je Amerika či Velká Británie je pojištění těchto rizik již zcela běžné, v naší zemi toto pojištění teprve začíná. Proto tedy vidím velikou příležitost, že zrovna v tomto směru se mohu realizovat.

  • Jak bys svou pracovní náplň vysvětlila své babičce? Jednoduše a elegantně.

Víš babi, když se stane dopravní nehoda, kterou jsi nezavinila ty, a budeš mít poškozené auto, které slouží pro potřeby tvého podnikání, můžeš požadovat po pojišťovně škůdce také náhradu ušlého zisku. Ušlý zisk vzniká z důvodu nemožnosti využití vozidla k výdělečné činnosti po dobu jeho opravy. Příkladem jsou třeba kamiony, taxislužba a další. Spojím se tedy vždy s poškozeným, sdělím mu, co je potřeba k likvidaci doložit, po doložení dokladů vyhotovím konečnou zprávu a vrátím zpátky na pojišťovnu.

  • Hodnotila by ses jako kliďas? Jak se vypořádáváte s emocionálně vypjatými reakcemi poškozených klientů?

Určitě bych netvrdila, že jsem stoprocentní kliďas. Člověk se stále nějak formuje a vypjaté situace se učí zvládat. Během mého působení ve společnosti jsem i já prošla částečnou proměnou. Abych mohla emociální rozpoložení klientů zvládnout, učím se na věci dívat s určitým nadhledem. Setkávám se i s klienty, kteří nás napadají vulgárními výrazy, ale vždy je potřeba zachovat chladnou hlavu. Pokud cítíte, že je klient téměř na zhroucení, je důležité situaci uklidnit a mluvit pomalu a srozumitelně, vysvětlit, co je potřeba doložit, popřípadě sdělit jinou alternativu a vysvětlit mu, z jakého důvodu jsou dané doklady důležité k likvidaci.

  • Blíží se prázdniny. Prozradíš nám, kam se letos chystáš na dovolenou?

Jsem v tomto možná trošku zvláštní, ale nikdy jsem prázdniny dopředu neplánovala. Částečně to možná bylo v posledních letech způsobeno i tím, že moc nebyl čas na dovolenou. S přítelem bychom určitě chtěli k moři, ale má časově náročnou práci, tak to bude spíše nějaká hurá akce. Možná se nám zadaří někam zaletět až po prázdninách. Láká nás především Asie, uvidíme. :)

  • Co je tvým životním snem?

Mým velkým snem bylo získání vysokoškolského titulu, což se mi povedlo. Jako mladší jsem ale snila o tom, že ze mě bude jednou v budoucnu RNDr., což se mi zatím nepodařilo uskutečnit, jsem zvědavá, zda si svůj sen splním. :) Ale jako většina z nás toužím i po vlastním domě s velkou zahradou. Ideálně někde na vesnici v blízkosti většího města.

Text: Barbora Robková

Adresa kanceláře

Škrobárenská 502/1
617 00 Brno-Trnitá
Česká republika

Kontaktujte nás

Mohlo by vás zajímat