5 rad, jak vybrat to „pravé“ cestovní pojištění. Nejen na Velikonoce

Od roku 2016 máme svátek i na Velký pátek, což s víkendem a velikonočním pondělí dělá celkem čtyři dny volna. Toho je škoda nevyužít. Ať už se chystáte na eurovíkend do některé z evropských metropolí, za exotikou nebo do Alp, nezapomeňte se pojistit.

62

Jak se v nepřeberných nabídkách vyznat? Máme pro vás několik užitečných tipů.
1. Jaká je vaše cílová destinace?

Jednotlivé pojišťovny nabízejí různé podmínky pojištění pro Evropu a světové lokality. Některé pojišťovny mají také speciální tarif pro země Evropské Unie. Pozor, ne všechny země v Evropě jsou členy EU. Informujte se tedy, na které státy se pojištění přesně vztahuje.
2. Jaký je účel vaší cesty?

Je rozdíl, zda cestujete pracovně či turisticky. Cesta má odlišnou povahu, a proto zahrnuje i jiné krytí. Pracovní cesta, na rozdíl od turistické, standardně zahrnuje právní ochranu, či pojištění odpovědnosti.
3. Chystáte se sportovat?

Pokud plánujete vysokohorský výšlap ve výšce nad 3000 m n. m., jezdit na vodním skútru, nebo se potápět, nezapomeňte si sjednat odpovídající připojištění. Každá pojišťovna má seznam sportovních aktivit, které v běžném cestovním pojištění nehradí. Pokud máte pochybnosti, raději daný sport prokonzultujte.

Není bez zajímavosti, že dnes tolik oblíbené surfování v některých pojišťovnách v běžném pojištění zahrnuto není, zatímco windsurfing ano. Roli taky může hrát, zda jste registrovaný sportovec.
4. A co zavazadla?

Pokud necestujete na lehko, svá zavazadla raději pojistěte. Nikdy nevíte, co se může stát a ztracené či rozbité zavazadlo není na letišti nic výjimečného.
5. Jak často cestujete?

Jestliže jezdíte do zahraničí často, zvažte, jestli by se vám nevyplatilo celoroční pojištění. Nově existují i nabídky pojištění na opakované jednodenní cesty do sousedních zemí. To se může hodit zejména tehdy, pokud bydlíte u hranic a jezdíte za prací, na nákupy nebo na výlety, například do Rakouska či Německa.

Šťastnou cestu a veselé Velikonoce!

Adresa kanceláře

Škrobárenská 502/1
617 00 Brno-Trnitá
Česká republika

Kontaktujte nás

Mohlo by vás zajímat